tiistai 20. heinäkuuta 2010

Pinaattiraviolit tomaattikastikkeella



Olen ikävoinyt täytepastaa siitä asti kun aloin vegaaniksi. Sitten sain pastakoneen ja päätin tehdä itse. Ja maku on monta kertaa parempi kuin kaupan valmisravioleissa!
Täytepastan tekeminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin, se vaatii vain hiukan sorminäppäryyttä. Täytteeksi voi laittaa suunnilleen mitä tahansa, kunhan se on riittävän hienoksi silputtua, ei sisällä paljoa nestettä ja pysyy jokseenkin kasassa.
Tuorepastaa kannattaa tehdä aina vain sen verran kuin kerralla syö, mutta tomaattikastike vain paranee uudelleen lämmittäessä. Jos pastan täytettä jää yli, siitä saa hyvän kastikkeen lisäämällä kaurakermaa.
Ohje on sovellettu Suuresta pastakeittokirjasta.

Pinaattiraviolit
neljälle

kaksinkertainen annos tuorepastaa
1 pss (150 g) pakastepinaattia
200 g soijajuustoa (esim. Cheezly)
1 rlk ruoho- tai kevätsipulia
jauhoa leipomiseen

Tee pastataikina valmiiksi vetäytymään, ja valmista sillävälin täyte ja kastike. Raasta soijajuusto, silppua sipuli mahdollisimman hienoksi, sulata pinaatti ja sekoita ne keskenään kulhossa.
Tee taikinasta pastakoneella levyjä, ja leikkaa niistä noin 3x4 cm suorakaiteita (isompia, jos haluat päästä helpommalla, pienempiä, jos haluat kauniimpia). Laita jokaisen suorakaiteen keskelle noin teelusikallinen täytettä. Taita levyt kahtia niin että täyte jää sisään ja painele reunat tiukasti kiinni.
Keitä ravioleja 5 minuuttia väljässä vedessä. Valuta ja sekoita pastaan tilkka oliiviöljyä.


Tomaattikastike
neljälle

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöjyä
muutama basilikan lehti
2 tl oreganoa
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä pehmeiksi. Lisää mausteet ja tomaattimurska, ja anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun teet raviolit (puolisen tuntia). Tarkista maku ja lisää suolaa ja/ tai pippuria maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti