maanantai 1. kesäkuuta 2009
Helppo suklaafudge
Tämä on vegaaninen ja vähän aikuisten makuun sovellettu muunnos ohjeesta, joka liikkuu pitkin nettiä niin ettei kukaan varmaan tiedä enää sen alkuperää.
Kaikki nonparellit eivät ole vegaanisia, joten kannattaa lukea tuoteseloste ennen kuin ostaa. ;)
reilu 25 kpl
100g tummaa suklaata
50 g margariinia
1 rkl pähkinä- tai mantelilikööriä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl siirappia
3½ dl tomusokeria
n. 2 rkl nonparelleja (ei pakollinen)
Sulata suklaa ja margariini varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon muut aineet järjestyksessä - tomusokeria kannattaa lisätä vähän kerrallaan. (Tuloksena pitäisi olla paksu massa.)
Levitä leivinpaperoituun pieneen kakkuvuokaan, lautaselle tmv., ripottele päälle nonparelleja ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Leikkaa jähmettynyt fudge suupaloiksi.
Vaihtoehtoisesti voit myös pyöritellä massasta palloja ennen kuin se on jähmettynyt, ja pyörittää täysin jähmettyneet pallot kaakaojauheessa. Tämä on hieman sotkuisempi tapa, mutta hauskaa sadepäivän askartelua.
Tunnisteet:
Helpot ja nopeat,
Jälkiruoka,
Low fodmap,
Ruoka,
Soijaton,
Suklaa,
Vegaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mutta jotkut nonparellit ovat siis vegaanisia? Ihan uusi tieto minulle... Mitkä? Tahtoo tietää :D
VastaaPoista(Anteeksi että vastaaminen kesti näin kauan - meiän kone hajos ja kesti yli viikko saada uusi.)
VastaaPoistaJoissain nonparelleissa on liivatetta ja joissain (vaaleanpunaisissa) e120-väriä, mutta ilmankin löytyy - kannattaa vaan kattella kaupassa.
Suuret kiitokset tiedosta :) täytyy katsella!
VastaaPoistaOnko toi likööri miten pakollinen??:D Mistä sitä saa?
VastaaPoistaEi ole pakollinen, periaatteessa mikä tahansa (lämpimässä säilyvä) neste käy. Ite oon käyttäny myös mm. kahvia.
VastaaPoistaLiköörejä saa Alkosta.