torstai 11. kesäkuuta 2009

Hillopikkuleivät


Tunnettu tosiasia, että kotitekoinen maistuu paremmalta kuin kaupasta ostettu, pätee myös pikkuleipiin. Yläasteen köksänopettajani neuvoi, miten hillopikkuleivät saa nopeasti tehtyä niin ettei jokaista tarvitse pyöritellä erikseen.
Taikinan ohje muunneltu Inna Somersalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja.

Pellilinen pikkuleipiä

150 g margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl soijajauhoja ja pikkutilkka vettä tahnaksi sekoitettuna
2 tl leivinjauhetta
1 dl täyjyväspeltti- tai grahamjauhoa
3,5 dl vehnäjauhoja

1 rasia paistonkestävää vadelmamarmeladia
tomusokerikuorrutetta (vettä+tomusokeria tahanksi sekoitettuna) koristeluun

Vatkaa sekaisin margariini ja sokerit. Vatkaa soijajauhotahna sekaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää seos margariinivaahtoon. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja.
Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille pitkoja ja painele jokaisen pitkon keskelle ura. Täytä urat marmeladilla. (Ks. kuva alla.)
Paista 200-asteisen uunin ylätasolla n. 10 min kunnes keksit saavat vähän väriä.
Koristele jäähtnyeet keksitpitkot sokerikuorrutteella ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti