tiistai 16. kesäkuuta 2009

Riisiä ja papuja currykastikkeessa


Tähän ruokaan käy hyvin edellisen päivän riisin jämät ja satumiksi voi laittaa mitä kaapista löytyy.
Jos pidät tulisesta ruuasta, valitse väkevä currytahna ja laita reilusti chilikastiketta. Osa valmiista tahnoista ja kastikkeista ei ole vegaanisia, joten kannattaa lukea tuoteseloste aina ennen ostamista.
Jos sinnulla ei ole currytahnaa, voit korvata sen curryjauheella ja valkosipulilla. Currytahna kuitenkin tekee ruokaan "aidomman" aasialaisen maun.

2 annosta

1 sipuli
1 porkkana tai paprika (tai muita vihanneksia)
öljyä paistamiseen
1,5 rkl currytahnaa
1 dl herneitä
1 tlk kidneypapuja
1 tlk (2,5 dl) kookoskermaa
chilikastiketta maun mukaan
2 annosta valmiiksi keitettyä riisiä

Kuori ja pilko vihannekset, kuullota pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää currytahna ja sekoita. Lisää herneet ja riisi, paitsa hetki. Laita sekaan pavut ja kookoskerma, kiehauta. Tarkista maku ja laita halutessasi chilikastiketta.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä täällä on kivoja ohjeita, vaikken vegaani olekaan. Itse voisin joskus kokeilla tuota riisipapujuttua currykastikkeessa. Varsin kiva blogi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. ;) Eihän kasvisruoka ole mikään veganien "yksinoikeus" vaan yhtä hyvää ruokaa kenelle tahansa.

    VastaaPoista