maanantai 1. kesäkuuta 2009

Papu-valkosipulipasta


Tämän pasta maukkaus perustuu valkosipulin kuullottamiseen oliiviöljyssä, niin että ei kannata säästellä kummankaan määrässä eikä laadussa. Extra Virgin -oliiviöljy on parasta, ja kannattaa ostaa suoraan eteläeurooppalaisten valmistajien öljyä. Valkosipuli ei saa ruskistua.

2 annosta


pastaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 tkl valkoisia papuja
3-4 kynttä valkosipulia
kuorallinen tuoreen basilikan lehtiä
4-5 rkl oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan. Huuhtele ja valuta pavut.
Pilko valkosipuli ja basilika ja kuullota niitä öljyssä n. 5 min (pidemmästäkään ajasta ei ole haittaa, kunhan lämpö on tarpeeksi pieni etteivät valkosipulit ruskistu).
Kun pastankeittoaikaa on enää pari minuuttia jäljellä, lisää pavut valkosipuliöljyyn ja kuumenna.
Valuta pasta hyvin ja lisää sekin pannuun, sekoita hyvin ja tarjoile (halutessasi soijajuuston kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti