torstai 11. kesäkuuta 2009

Paella


Paella on erittäin suosittu ruokalaji Espanjassa. Yleensä siihen laitetaan mereneläviä, mutta kasvisversiosta tulee aivan yhtä hyvää, kunhan ei pihtaile raaka-aineissa. Varsinkin riisin laatu on tärkeää. Voit halutessasi ostaa oikeaa paellariisiä, mutta monet tavalliset luomuriisit ovat myös hyviä.
Riisin ja kasvisliemen määrä kannattaa katsoa riisipaketista 4 annoksen ohjeen mukaan.
Vihannesten vaatima kypsymisaika vaihtelee sen mukaan mitä vihanneksia laitat, joten lisää niitä vaiheittain paellaan.
Paras valmistusastia on oikea paellapannu, mutta tavallinen paistinpannukin käy ihan hyvin.

4 annosta

4 rkl oliiviöjyä
1 iso tai 2 pientä sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
erilaisia vihanneksia maun mukaan (esim. kesäkurpitsaa, paprikaa, porkkanaa)
2 tomaattia
3 rkl persiljasilppua
3/4 dl valkoviiniä
hyppysellinen sarhamia kuumaan veteen liotettuna
kasvislientä
lyhytjyväistä laadukasta riisiä (pakkauksen ohjeen mukaan)
100 g herneitä
150 g virheitä papuja
1 tkl kidneypapuja huuhdottuna ja valutettuna
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
muutama oliivi ja sitruunalohkoja koristeluun

Kuori ja pilko sipulit ja vihannekset. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti, lisää sitten tomaatit ja persilja ja pidempää kypsymisaikaa vaativat kasvikset (esim. paprika) ja kuumenna kunnes tomaatit alkavat soseutua hieman.
Lisää viini, sarhami liotusvesineen, riisi ja kasvislientä sen verran kun riisin keittämisen tarvitsee. Anna kiehua välillä hämmennellen. Lisää loput kasvikset (esim. kesäkurpitsa), herneet ja pavut kun riisin keittoaikaa on vajaa 10 minuuttia jäljellä.
Koristele valmis paella persiljasilpulla, oliiveilla ja sitruunalohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti