torstai 14. tammikuuta 2010

Tofua chilikastikkeessa


Tofuruuissa oleellista on tofun laatu. Omasta mielestäni markettien tavallisimmat tofut (Alpro ja Soya) ovat liian kiinteitä aasialaistyylisiin ruokiin, ja itse käytän yleensä Blue Dragonin tofua, joka on huomattavasti pehmeämpää. Kannattaa kokeilla myös etnokauppojen tofuja, varsinkin tuoretofu on todella hyvää.

Jos selleri ja porkkana eivät innosta, voit kokeilla muita vihanneksia.

3 annosta


1-2 porkkanaa
pieni pala lehtiselleriä
1 (puna)sipuli
öljyä paistamiseen
1 pkt tofua
½-1 dl makeaa chilikastiketta (riippuen tulisuudesta)
2 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyrettä

Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota niitä öljyssä pannulla 5-10 min kunnes sipulit ovat pehmeennet. Pilko tofu ja lisää se pannuun, paista edelleen muutama minuutti. Lisää loput aineet ja kiehauta (tarkista porkkanoiden kypsyys). Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.

4 kommenttia:

  1. Jos käy ulkona syömässä jossain aasialaista ruokaa tarjovassa ravintolassa, niin niiden tofu on yleensä koostumukseltaan sellaista pesusienimäistä ja huokoista. Soya:n tofusta tulee melko samanlaista, kun sen pakastaa ja sulattaa.

    Mä en oo oikein keksinyt tolle pehmeälle tofulle mitään käyttötarkoitusta suolaisiin ruokiin. Siihen ei tartu makua millään ja se hajoaa ihan liian helposti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. ;) Mun mielestä sellanen pehmeä tofu taas on just hyvää ja jostain syystä mulle on yleensä tarjottu enemmän sellasta myös aasialaisissa ravintoloissa.
    Mutta näähän on ihan makuasioita, kuka mistäkin tykkää.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tofuvinkistä! Aasialaisissa ruokapaikoissa käytettävä tofu on todella hyvää, itse en pidä Alprosta (kovaa). Harmittaa kun se Alpron tofu on yleensä se mitä kaupasta saa, ainakin pienemmistä marketeista. Stocmannilla huomasin suomalaisen Tofumoonin tofuja, täytyypi kokeilla niitä ja suosittelemaasi Blue Dragonia. Ihana blogi <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos itsellesi. :)
    Kerro ihmeessä sitten miten Tofumoon toimi!
    Tosiaan toi Blue Dragonin tofu on aika pehmeetä, että sitä pitää käsitellä varovasti ruokaa laittaessa, mutta mun mielestä se on hyvän makusta. Eri asia sitten jos haluu johonkin ruokaan sellasta kiinteetä rapeeks paistettua tofua, siihen musta noi jotkut muut toimii paremmin.

    VastaaPoista