perjantai 20. elokuuta 2010

Banaanikakku


Tämä on sovellettu versio eräästä kakusta, jota söin viime talvena Helsingin työväenopiston karibialaista kasvisruokaa -kurssilla.
Ruokakurssit ovat muuten yllättävän hyvä keksintö myös vegaanien kannalta. Tuo edellämainittu kurssikin kulki vain kasvisruuan, ei vegaaniruuan nimellä, mutta kaikki bataattimuussia lukuunottamatta oli vegaanista. Kannattaa katsastaa paikkakuntasi työväenopistot, hyviä kasvisruokakursseja löytyy paljon, ja niillä on hauskaa!

Piirasvuoallinen

150 g margariinia
3 (yli)kypsää banaania
3/4 dl siirappia
1 limen mehu
2 rkl tummaa rommia
1,5 dl spelttijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl kookoshiutaleita + koristeluun

Kuori ja pilko banaanit (ja soseuta ne jos et käytä seuraavaan vaiheeseen sähkövatkainta). Vaatkaa sekaisin margariini, banaanit, siirappi, limen menu ja rommi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä margariinivaahtoon, sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun jauhotettuun piirasvuokaan ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Ripottele päälle kookoshiutaleita ja tarjoile joko sellaisenaan tai soijavaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei tää vaikuttaa tosi kivalta, kiitoksia! :> Ajattelinkin tänään että mitä kasvispohjaisia herkkuja (muita kuin vohveleita) banaaneista saisi, koska ne ovat niin hyviä! *__*
    Ja vaikuttaa suht. nopealta ja helpoltakin vielä.

    VastaaPoista
  2. Jep, taikina tulee suunnilleen samassa ajassa kuin uuni lämpiää. Ja kakkua voi syödä vaikka heti kun se on sen verran jäähtynyt ettei polta suuta, mutta toimii yhtä hyvin myöhemmin kylmänä.

    VastaaPoista