torstai 12. elokuuta 2010

Seitantortillat


Kokeilin (uskokaa tai älkää) ensimmäistä kertaa elämässäni seitanin tekemistä. Kikhernejauhot olivat tällä kertaa loppu, joten tein pelkistä gluteiinijauhoista, mutta muuten Chocochilin ohjeella. Ihan hyvän makuistahan siitäkin tuli, mutta rakenne on kieltämättä parempi kikhernejauhojen kanssa.

Marinoitu seitan

1 annos seitania keitettynä
1 kynnetön valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
pari lehteä basilikaa
3 tl tinjamia
2 tl rosmariinia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl puna- tai portviiniä
mauste- ja mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä (marinadiin + paistamiseen)

Paloittele tarvitaessa seitan suupaloiksi. Hienonna valkosipuli ja basilika. Sekoita kaikki aineet sopivassa astiassa ja jätä maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
Paista seitanpalat öljyssä niin että ne saavat sopivasti väriä.


Guacamole

2 avokadoa
2 tomaattia
1-2 kynttä valkosipulia
½ punasipuli (ei pakollinen)
½-1 tuore chili
½ limen mehu
suolaa maun mukaan

Kuori ja pilko avokadot ja vihannekset pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoilua.


Papumuhennos

1 tlk mustapapuja
1 tomaatti
2 valkosipulinkynttä
½ tuore chili
suolaa maun mukaan
kaurakermaa

Huuhtele ja valuta pavut. Silppua vihannekset. Kiehauta kaikki aineet kattilassa - laita kaurakermaa sen verran että saat paksua kastiketta - ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Tarjoile seitan, guacamole ja papumuhennos tortilla-lettujen ja halutessasi maustamattoman soijajugurtin ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti