sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Haaste lukijoille

Facebookissa leviää Vegan Challenge 2013 - haaste ryhtyä vegaaniksi vähintään kuukauden ajaksi vuonna 2013, ja tähän haluan haastaa myös lukijani mukaan.

Olen kuullut, että ainakin eräät blogiani seuraavat ihmiset epäilevät, etteivät pidä vegaaniruuasta, koska heidän lempiruokansa sisältävät juustoa ja kermaa.
Jos tunnistit itsesi, haastan sinut, rakas lukijani, testaamaan jotakin seuraavista ohjeista,  ja kertomaan, mitä pidit.
Kermaa tai juustoa ei näistä ohjeista tietenkään löydy, mutta se ei tarkoita, etteikö ilman eläinperäisiä tuotteita voisi tehdä vähintään yhtä hyvää ruokaa. 

- Kasviksia ja riisinuudeleita thaimaalaisittain
- Parsasosekeitto (Tätä voin suositella myös niille, jotka luulevat etteivät pidä parsasta - jo yksi onnistunut käännytys takana!)
Pestoperunat vaihtoehtona kerma- tai valkosipuliperunoille.
Sahramikastike joko seitanin tai vaikkapa valkoisten jättipapujen kanssa.
Pasta punaisesta pestosta ja/tai tofu-tomaattipasta

Vegaanisia leivonnaisia kokeileville taas voin suositella vaikkapa vaniljaista mansikkapiirakkaa, viskillä maustettua mokkamoussekakkua tai vegaaniversioksi sovellettua oopperakakkua.

Haasteeseen ja mitä tahansa muita vegaaniruokaan ja -ruokavalioon liittyviä kysymyksiä saa ilman muuta esittää joko täällä blogissa kommentteina, facebookissa tai minulle sähköpostitse

2 kommenttia:

 1. Jo jonkin aikaa olen rypenyt tuskasta laktovegetarismin ja vegaaniuden välitilassa. Menen sänkyyn sydän raskaana. Maidon vaihtaminen soijamaitoon oli enemmän kuin miellyttävä vaihdos, jälkimmäinen kun yksinkertaisesti maistuu paljon paremmalta. Myös kasviskermat, muutamaa huonoa lukuunottamatta, ovat olleet yllättävän täyteläisiä ja hyvänmakuisia. Mutta ongelmaksi nousee se, että asun vielä äitini siiven alla, eikä mulla yksinkertaisesti ole omia tuloja. Äitini ei kustanna vegaanisia juustoja, ja tofuakin on mun ruokalistalla ollut peräti kahdesti. Soijamaitoa ja kasviskermaa hän suostuu ostamaan, mutta raja tuntuu olevan ehdoton siinä. Myös oma, naurettava addiktioni irtokarkkeihin ja maitosuklaaseen on jotain, mistä on hivenen hankalampi päästä eroon. Mutta ehkäpä mulla on vegaanikuukausi sitten joskus vuonna 2014 viimeistään. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  Ainiin, btw, blogisi on erittäin ihana! Aion kyllä kokeilla yllä olevia ohjeita, vaikken täydellisen vegaaniksi onnistuisi kääntymäänkään! Tai ken tietää, onhan tässä kokonainen vuosi aikaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista! :)

  Itsekin siirryin vegaaniruokavalioon varsin hitaasti, alkuun useamman kuukauden ajan söin kotona vegaanista ruokaa mutta esim. kyläillessä ja koulussa myös maitotuotteita.
  Ymmärrän kyllä tuskailusi, mutta mielestäni siihen ei ole aihetta - muutokset vievät aina aikaa, ja tämä viivästys haluamaasi elämäntapaan siirtymisessä on kiinni sinusta itsestä riippumattomista tekijöistä, joten koita keventää sydäntäsi!

  VastaaPoista