lauantai 22. joulukuuta 2012

Viime hetken jouluvinkit

Vuoden työt ja opiskelut on hoidettu ja joululahjat paketissa, joten nyt on hyvä aika alkaa rauhoittumaan jouluun ja mikä tärkeintä laittamaan jouluruokia!

Lukijoitani haluan kiittää jälleen kuluneesta vuodesta. Tänä vuonna blogini suhteen on tapahtunut kaikenlaista, vaikka päivitystahti ei olekaan ollut huima. Keittiö ja puutarha on esitelty Mindo.fi:ssä ja päässyt mukaan Indiedays Inspiration-yhteistyöverkostoon. Myös näille yhteistyökumppaneille suuret kiitokset! Kuten monet ovat varmasti jo huomanneet, Keittiö ja puutarha löytyy nykyään myös facebookista.

Meidän joulupöydästämme löytyy tänä vuonna osin perinneruokia ja osin uusia tuttavuuksia: lanttu- ja bataattilaatikkoa, karjalanpiirakoita, linssi-savutofumureketta ja portviinikastiketta.
Helpot alkupalat joulupöytään syntyvät leikkaamalla vaaleaa leipää pieniksi neliöiksi, paahtamalla sen oliiviöljyn kera paistinpannulla ja voitelemalla avocadotahtalla tai punaisella pestolla.
Jälkiruuaksi teen suklaakakkua Kinuskikissan ohjeella, joskin piparipohjalla ja vadelmakiilteellä höystettynä. Tämä todettiin toimivaksi jo itsenäisyyspäivänä! Älkää toki unohtako myöskään käpykakkua ja karpalotäytekakkua.

Vaihtoehtoista joulupöytää kaipaavalle voin suositella esimerkiksi bataattipalleroita, espanjalaista sipulikeittoa, seitania sahramikastikkeessa, taatelirisottoa ja arroz con lecheä.

Ihanaa, rauhallista ja herkullista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti