sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Linssi-pinaattipasta

Tässä taas yksi superhelppo ja herkullinen pastaohje. Parhaimmillaan linssi-pinaattikastike on tuorepastan kanssa.
Jos haluat kastikkeesta erityisen hyvää, lisää tilkka valkoviiniä ja hieman rosmariinia.

Kahdelle

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl pakastepinaattia
1 dl punaisia linssejä
2-3 dl vettä linssipakkauksen ohjeen mukaan
1 rkl tomaattipyrettä
2 dl kaura- tai soijakermaa
2-3 tl basilikaa
1 tl tinjamia
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa maun mukaan

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki pannulla.
Lisää pinaatti, linssit, vesi ja tomaattipyre. Kuumenna kiehuvaksi ja keita miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kunnes linssit ovat lähes kypsät. Lisää tarvittaessa vettä.
Lisää kaurakerma ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

5 kommenttia:

  1. Blogisi vaikuttaa ihanalta löydöltä! Olen jo jonkun aikaa harkinnut lihan jättämistä pois ihan jo siksi, että tekemäni kasvisruoat ovat olleet huippuhyviä ja pakettien kyljistä ravintoarvoja lukiessa olen hämmästyksissäni miettinyt, miksi ihmeessä syön lihaa, kun kaiken tarpeellisen saa paljon terveellisemmässä ja edullisemmassakin muodossa.

    Tämä sinun blogisi tulee varmasti olemaan suureksi avuksi kokkailuissani (:

    Vielä kysymys noista linsseistä: ne näyttävät tuossa kuvassa kovin kiinteiltä, mutta minun linssikeittoni linssit muuttuivat ihmeelliseksi hötöksi. Keitinkö niitä liikaa vai hämääkö tuo kuva vain? Eli ovatko ne kiinteitä kuin keitetyt herneet vai höttöisiä kuin vedessä lionnut leivänmuru?
    Tein soppani Muumimamman keittokirjan mukaan ja keittoaika oli puoli tuntia. Taisin kyllä pitää kauemminkin, kun kellon seuraaminen on niin ikävää...

    - keas

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ihanaa kuulla että blogini on avuksi. :)

    Linssit on jossain määrin mystinen asia - välillä niistä tulee höttöä ja välillä, kuten silloin kuin tein tätä ruokaa, ne säilyy ihan sopivan kiinteinä.
    Luulisin että tossa sun keitossa suurin ongelma oli liian pitkä keittoaika. Yleensä itse keitän linssejä 10-15 minuuttia.
    Tähänastisten havaintojen perusteella myös näyttäisi siltä, että jos linssejä kuullottaa pienen hetken sipulien kanssa ennen veden lisäämistä, ne pysyy paremmin kasassa.

    Jos et ole jo tutustunut vegaaniliiton sivuihin (vegaaniliitto.fi), suosittelen, sillä ainakin minulla niistä oli paljon apua kun aloittelin kasvissyöntiä.

    VastaaPoista
  3. Täytyypä koittaa tota kuullottamista. Tosin ihan hyvää linssit on höttönäkin.
    Aion nimittäin huomenna tehdä juuri tätä kastiketta, kun lupasin jotain ruokaa laittaa ja noita kiinteitä linssejä on tullut tuijoteltua vesi kielellä :D

    En ole tutustunut noihin sivuihin. Menenkin heti vilkaisemaan.

    VastaaPoista
  4. Hei! Jos linssien värillä ei ole väliä, suosittelen käyttämään vihreitä linssejä - ne kun pysyvät paremmin kasassa. Itse käytän punaisia linssejä lähinnä keittoihin, kastikkeisiin yms. ruokiin, joissa rakenne ei ole niin tärkeä. :)

    VastaaPoista
  5. Totta, tähän voi käyttää yhtä hyvin kumpia tahansa linssejä. Itse vain satun pitämään enemmän punaisista.

    VastaaPoista