tiistai 10. elokuuta 2010

Barcelona

Palasin juuri reilun viikon lomalta Barcelonasta - miten ihana kaupunki! Nähtävyyksiä, isot hiekkarannat, terasseja, shoppailumahdollisuuksia... kaikkea sopivassa suhteessa. Ja tietenkin hyvää ruokaa: kun yhdistetään espanjalainen keittotaito ja kasvisravintoloiden laaja tarjonta, ollaan vegaaniherkuttelijan paratiisissa.

Barcelonan keskustassa on useita kasvisravintoloita, joista tiettävästi kolme on kokonaan vegaanisia. Näitä ovat Gopal Plaça George Orwell'illa ja Juicy Jonesin kaksi toimipistettä Carrer Cardenal Casañas'illa ja Carrer Hospital'illa, jotka kaikki ovat kätevästi Ramblasin varrella.


Juicy Jonesissa on kiinteä menu, jossa on ruokaisia salaatteja, voileipiä ja tapaksia, joista voi koota kokonaisen aterian. Lisäksi päivittäin on tarjolla 3 vaihtuvaa lämmintä ruokaa, joista yksi on aina valikoima intilaisia herkkuja thali-lautasella. Kävimme täällä monta kertaa, ja joka kerta ruoka oli herkullista ja täyttävää, ja hinta-laatu-suhde varsin hyvä.
Carrer Hospitalin toimipiste on isompi ja viihtyisämpi, vaatimattomasti kalustettu mutta värikäs.
Toisessa ravintolassa on ahtaahko baari ja takaosassa kellarimainen ruokasali. Molemmissa palvelu oli oikein ystävällistä, vaikka välillä tuntui ettei tarjoilijoilla ehkä ole täyttä alan koulutusta.


Gopal on pieni pikaruokalamainen kuppila, josta saa monenlaisia kasvishampurilaisia, päivittäin vaihtuvia ruokia ja leivoksia ja täytekakkuja. Oli erittäin mielenkiintoinen kokemus syödä vegaanista juustohampurilaista. Kävimme täällä pari kertaa kahvilla, ja paikan leivonnaiset ovat todella herkullisia (en halua tietää paljonko kaloreita niissä on!).

Matkan parhaat ruuat kuitenkin saimme Biocenterissä Pintor Fortuny-kadulla. Lounasaikaan paikassa on buffet ja ruoka on vaatimattomampaa, mutta illallisella tarjoillaan eniten gourmeeta muistuttavaa kasvisruokaa mitä olen ikinä syönyt. Ruokalista vaihtuu päivittäin, ja neljästä vaihtoehdosta vegaanisia on vähintään kaksi, joskus jopa kaikki.
Ravintola on todella viihtyisä, sopinee myös romanttiselle illalliselle. Tarjolla on myös erittäin hyviä luomuviinejä. Kaikesta huolimatta ravintola on varsin kohtuuhintainen.


Meillä ei ollut hotellissa aamiaista, joten käytimme lähialueen kahviloita. Useimmista paikoista saa teetä, tuoremehuja ja paahtoleipää hillolla (pan tostada con mermelada), mutta kannattaa mainita että sen haluaa ilman voita. Joissakin kaviloissa saa myös kahviin soijamaitoa (leche de soja) - kannattaa kysyä sillä espanjalainen kahvi on hyvää.
Muissakin kuin kasvisravintoloissa saa usein jotain kasvisruokaa, kuten erilaisia grillattuja vihanneksia ja pastaa tomaattikastikkeella. Vegaanisuus kannattaa kuitenkin varmistaa.

3 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! En ole jostain syystä oikein innostunut koskaan Espanjasta, mutta noi kasvisravintolat kuulostaa kyllä houkuttelevilta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Barcelona itseasiassa ainakin musta tuntu enemmän keskieurooppalaiselta kuin espanjalaiselta kaupungilta. Mutta tosiaan kannattaa käydä, ihan mahtava paikka!

  VastaaPoista
 3. Itse kävin Barcelonassa tällaisessa ravintolassa ja ruoka oli ihan mieletöntä:

  http://www.bcnrestaurantes.com/barcelona.asp?restaurante=illa-de-gracia

  Kaikki ruoat tosin eivät olleen vegaanisia, mutta niitäkin löytyi. Sieltä sai ihanaa seitania :)

  VastaaPoista