perjantai 1. lokakuuta 2010

Punaviiniseitan

Päätin jatkaa kokeellisen keittotaidon harrastamista tänäänkin. Äidin kommentti: "Onpa täällä hyvä palvelu!"

4 annosta

1 annos valmista seitania yrteillä marinoituna
2 sipulia
oliiviöljyä
n. 40 g margariinia
3 rkl vehnäjauhoa
vettä
2 dl kaura- tai soijakermaa
1 dl punaviiniä
1,5 rlk siirappia
2 rlk soijakastiketta
1 rlk italialaista yrttisekoitusta (tai yrttejä maun mukaan)
2 tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Silppua sipuli ja pilko seitan sopiviksi paloiksi. Paista niitä pannulla öljyssä kunnes seitanpalat saava hieman väriä. Laita sivuun odottamaan.
Kuumenna pannussa margariini ja jauhot, paista kunnes jauhot hieman ruskistuvat. Lisää loput aineet, vettä kunnes kastike on sopivan paksuista.
Sekoita joukkoon seitanpalat sipuleineen.Tarkista maku ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti.
Tarjoile esimerkiksi valkosipuli- tai skånenperunoiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oi, punaviiniä ja seitania; ihanan syntistä ;)

    VastaaPoista
  2. Eikös punaviini ole hyväksi sydämelle...? Sielulle ainakin. :D

    VastaaPoista