torstai 30. syyskuuta 2010

Yrttiset porkkanasämpylät

Päätin hyödyntää vapaapäivää leipomalla sämpylöitä todella pitkästä aikaa. Eipä hassumpi lopputulos, vaikka itse sanonkin!

 12 kpl

2,5 dl vettä
1 pss/ pkt hiivaa
2,5 dl soijajugurttia
1 rlk siirappia
2 dl tummaa spelttijauhoa
2 porkkanaa
2 tl oreganoa
1 tl rosmariinia
1 tl merisuolaa
1 rlk oliiviöljyä
6-7 dl hiivaleipäjauhoa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi jos käytä tuorehiivaa tai hieman kuumemmaksi jos käytät kuivahiivaa.
Kuori ja raasta porkkanat.
Sekoita kaikki aineet- lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina on juuri ja juuri tarpeeksi paksua muotoiltavaksi (selvästi löysempää kuin pullataikina).
Anna taikinan kohota tunti.
Muotoile taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä pitko, jaa se 12 osaan ja pyörittele kukin palanen kevyesti palloksi.
Anna kohota pellillä uunin lämpiämisen ajan ja paista 225 asteessa reilu kymmenen minuuttia, kunnes sämpylät saavat kauniin värin.

4 kommenttia:

  1. Voi että on nättejä sämpylöitä!! Vois koittaa itsekin inspiroitua leipomaan jonain vapaapäivänä, jotenki syksy pimeytensä kanssa vieny keittiössäpyörimis-fiilikset, mutta josko ne tässä nyt palautuisi :)

    VastaaPoista
  2. Leipominen on ainakin mun havaintojen mukaan yks tehokkaimpia lääkkeitä kaamosmasennukseen. ;)

    VastaaPoista
  3. Ainakin leipomusten syöminen ;)

    Hei mulla ainakin sun sivu latautuu ihan yhtä nopeasti kuin kaikki muutkin, vaikkei mulla ole edes mikään nopea nettiyhteys! Ei ole ollut mitään ongelmaa selaamisen kanssa, ja kuvatkin näkyy heti. (kun siitä oli mainintaa tuolla tp:n blogissa)

    VastaaPoista
  4. Ok hyvä tietää. :) Varmaan riippuu selaimesta tai jtn..?

    VastaaPoista