Päätin kuluttaa sateista sunnuntaipäivää kokeellisen keittotaidon kanssa, ja tuloksena on varsin rankasti tuunattu lasagne. Kahta eri kastiketta, makaroonia ja tomaattia tässä kyllä on, mutta siihen yhtäläisyydet peruslasagneen loppuvatkin.
Papupesto on sovellettu Vegan Kitty -blogista ja tomaatti-pinjansiemenkastike Chocochilistä.
Tomaatti-pinjansiemenkastike
250g kirsikkatomaatteja
2 rlk tomaattipyrettä
100g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
suolaa maun mukaan
Papupesto
1 tlk valk. papuja
muutama kuutio pakastepinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 rlk soijatuorejuustoa (Tofutti)
suolaa ja pipuria maun mukaan
kaksinkertainen annos tuorepastaa
½ kesäkurpitsa
1 punasipuli
½ pkt soijajuustoa (Cheezly)
½ dl kaurakermaa
Valmista kumpikin kastike soseuttamalla kaikki aineet sauva- tai tehosekoittimella.
Viipaloi kesäkurpitsa ja sipuli.
Tee pastataikinasta lasagnelevyjä ja viipaloi niitä ja täytteitä vuorotellen voideltuun uunivuokaan - kesäkurpitsan yhteen väliin ja sipulit toiseen. Laita alimmaiseksi kerros tomaattikastiketta ja jätä päälimmäiseksi kerros pastaa.
Raasta soijajuusto, sekoita se kaurakerman kanssa ja levitä lasagnen päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua - suoraan uunista lasagne on todella kuumaa!
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, pitääkin joku päivä tehdä pitkästä aikaa lasagnea. :)
VastaaPoistaKiitos. :)
VastaaPoistaAinakin mun mielestä se oli hyvää, mutta ehkä ensi kerralla laitan vähän enemmän mausteita.