lauantai 25. syyskuuta 2010

Vegaanin eväät II

Ylioppilaskirjoitusten yhteydessä olen taas joutunut miettimään eväitä, joilla pärjätä koko päivä. Tortillojen ja täytettyjen leipien (joista kirjoitin aikaisemmin) lisäksi lounaseväänä toimivat hyvin erilaiset ruokaisat salaatit.

Tässä pari suosikkiani:

Papu-couscoussalaatti
1 annos

1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl valkoisia (jätti)papuja keitettynä
oreganoa
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
3/4 dl couscousia
1 dl vettä
muutama lehti tuoretta basilikaa ja/ tai rucolaa

Silppua valkosipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä. Lisää pavut, loput mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää couscous ja vesi, kiehauta ja anna hautua muutama minuutti.
Jäähdytä ja silppua sekaan basilikaa ja/ tai rucolaa.


Linssiriisi
1 annos

3/4 dl punaisia linssejä
½ dl riisiä
2-3 dl kasvislientä
2 tl curryjauhetta
1 tl garam masala -mausteseosta
suolaa maun mukaan
½-1 dl soijajugurttia tai kookoskermaa
basilikaa tai muita tuoreita yrttejä maun mukaan

Laita kattilaan linssit, riisi, mausteet, kasvisliemi ja keitä kymmenisen minuuttia. Nestettä kannattaa lisätä vähitellen kypsymisen aikana.
Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon kookoskerma tai soijajugurtti ja yrtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti