tiistai 22. maaliskuuta 2011

Chili-kookoswokki

Seuraava osa sarjassa superhelppoja arkiruokia. Oikein laiskan kokin versio syntyy käyttämällä pakastewokkivihanneksia, mutta tuoreista tulee toki maukkaampi ruoka.
Suosittelen käyttämään tähän tuoretta chiliä tai chilitahnaa (myydään nimellä sambal oelek). Jos käytät chilikastiketta, ota huomioon, että se on yleensä selvästi makeampaa ja vähemmän tulista.

2 annosta

1 pkt tofua tai n. 3 dl soijasuikaleita
öljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
vihanneksia maun mukaan
1 tuore chili tai n. 1 rkl chilitahnaa
1 rkl (makeaa) soijakastiketta
nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan
2 dl kookoskermaa

Jos käytät soijasuikaleita, keitä ne kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois. Jos käytät tofua, kuutioi se sopiviksi paloiksi.
Kuori ja silppua valkosipuli ja tarvittaessa vihannekset. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä.
Paista (wokki)pannulla öljyssä ensin tofua tai soijasuikaleita kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää vihannekset ja mausteet, paista kunnes vihannekset ovat puolikypsiä.
Lisää nuudelit, paista vielä pari minuuttia, ja sekoita lopuksi joukkoon kookoskerma. Tarjoile heti.

4 kommenttia:

  1. Hei Suvi,

    halusin vain sanoa, että olen bongannut blogistasi monta tosi hyvää repsetiä. Meillä on ilmeisen samanlaiset makunystyrät, ja reseptisi ovat usein sopivan helppoja hieman laiskalle ja kiireiselle pikkulasten äidille. Siis kiitos. Toivottavasti jaksat jatkaa tätä blogia esim. ikuisesti. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukava kuulla, että blogistani on iloa!
    Itsekin kokkaan arkena usein kiireessä, joten erilaisia hyviä pikaruokia on tullut kehiteltyä aika paljon.
    Ja minulle ei ole pienimpiäkään aikomuksia lopettaa bloggaamista, joten älä huoli! :)

    VastaaPoista
  3. hei!
    eksyin blogiisi jotain kautta, ja ihastuin näihin resepteihin. olen alkanut kiinnnostua kasvisruuista, mutten ole oikein osannut tehdä mm. tofusta mitään. aion kyllä kokeilla näitä reseptejäsi, näyttää herkullisilta!
    ps. en omista wok-pannua, joten tämä varmaan onnistuu tavallisella paistinpannullakin? tosin sillon se ei ole wokkia. heh.

    VastaaPoista
  4. Hei anonyymi! Kiva kuulla että pidät blogistani ja haluat tutustua kasvisruokaan lähemmin. :)
    Tuo wokki onnistuu myös tavan paistinpannulla, kunhan se on riittävän iso, jotta pystyt hämmentämään ruokaa ilman että osa tippuu yli reunojen -> et joudu käyttämään liian alhaista lämpötilaa, vaan sellaista jossa kasvikset paistuvat nopeasti rapsakoiksi.
    Tarvittaessa osan aineksista voi paista ensin ja siirtää sivuun odottamaan kun paistaa loput, ja sekoittaa koko homman vasta lopuksi. Myös nuudelit voi sekoittaa mukaan vasta tarjoilukulhossa, jos ne eivät mahdu pannulle.

    VastaaPoista