keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Bataattipallerot

Tämä ohje on sovellettu Aasia-keittokirjasta, ja testattu alkupalana äitini syntymäpäiväillallisella. En nyt muista enää tarkasti vieraiden kommentteja, mutta jotenkin ne taisivat liittyä siihen, olisiko näitä voinut saada vielä myös jälkiruuaksi sekä yöpalaksi.

Neljälle alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi

1 isohko bataatti (n. 600g)
1 sipuli
n. ½ dl vehnäjauhoa
kourallinen tuoretta persiljaa
suolaa maun mukaan
öljyä friteeraamiseen
makeaa chilikastiketta dipiksi

Kuori ja pilko bataatti, keitä tai höyrytä kypsäksi.
Silppua sillävälin sipuli ja persilja.
Kaada bataateista vesi pois ja soseuta ne. Sekoita kaikki aineet öljyä lukuunottamatta tasaiseksi massaksi, lisää tarvittaessa jauhoja tai pikkutilkka vettä, jotta saat massasta sopivan muotoiltavaa.
Pyörittele massasta pienehköjä palloja jauhojen avulla.
Kuumenna öljy kattilassa tai syvässä pannussa. Friteeraa palloja muutama minuutti välillä käännellen, kunnes ne ovat paistuneet rapeiksi ja kauniin väriksiksi.
Tarjoile heti makean chilikastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Meinasin tehdä bataatista keittoa mutta tämä olisi kerrankin jotain erilaista :D

    VastaaPoista
  2. Tämä tosiaan on jotain erilaista bataattiosastolla. Houkuttelevan näköistä ja kuuloista. Friteeraus varmasti auttaa asiaa ;D

    VastaaPoista
  3. Amarillohan on jo opettanut, että bataatti ja friteeraus sopii yhteen, ja tosiaan toimii hyvin tälläsessäkin muodossa. :)
    Pallerot oli myös yllättävän helppo tehdä, kunhan vaan käyttää tarpeeksi jauhoa niin ne saa näppärästi pyöriteltyä, eikä mulla ainakaan yrittäny hajota paistaessa.

    Kannattaa muuten tehdä näitä vaan sen verran kun syö kerralla, nimittäin lämmitin eilen pari ylijäänyttä palleroa ja olihan ne ihan syötäviä muttei läheskään tuoreen verosia.
    "Taikinan" voi sen sijaan tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.

    VastaaPoista
  4. Voin todella suositella - nämä olivat ihan taivaallisia!

    VastaaPoista