keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ananasta lime-kardemummasiirapilla

Tämä oli jo bataattipalleroiden yhteydessä mainitsemani synttäri-illallisen jälkiruoka. Tällä kertaa ihmetystä herätti itse tehty siirappi. Kyse on kuitenkin erittäin yksinkertaisesta asiasta, johon sovelsin pariakin eri ohjetta. Tulipa samalla todettua sekin, että pakettiin jäkähtänyt fariinisokeri sulaa kyllä kattilassa.

Siirappi säilyy jääkaapissa melko pitkään (erittäin todennaköisesti niin pitkään kunnes se tulee syödyksi). Se kannattaa kuitenkin lämmittää ennen tarjoilua, jollet halua käyttää veistä ja haarukkaa!

½ pkt fariinisokeria
n. 4 dl vettä
1 limen mehu
1 tl kardemummaa
1 rkl margariinia

Laita sokeri ja vesi kattilaan, ja keitä suunnilleen vartin ajan kunnes seos sakenee hieman eli alkaa muistuttaa löysähköä siirappia. Lisää loput aineet ja lämmitä vielä hetki kunnes margariini sulaa.

1 kypsä ananas
margariinia paistamiseen

Leikkaa anaksesta kanta ja lehtiosa irti. Kuori ananas leikkuuveitsellä niin että ruskea pinta lähtee kokonaan. Viipaloi ja leikkaa jokaisen viipaleen kohdalta kova keskusta pois (tähän kuorimaveitsi on kätevä).
Paista ananasviipaleita melko kuumalla pannulla margariinin kanssa molemmilta puolilta, kunnes ne saavat sopivasti väriä.
Tarjoile välittömästi lime-kardemummasiirapin ja soijavaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia: