sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Blini-illallinen


Talven marinoidut kasvikset (Härkäpapua sarvista -keittokirjasta) ja maustekurkkuja.

Blinit ovat hauskaa tarjottavaa illanistujaisissa ja muutenkin herkullisia. Alla oleva menú syntyy myös lähes täysin kotimaisista raaka-aineista.
Päällisiä voi laittaa maun mukaan, ja ne voi yleensä valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Myös merileväkaviaaria kannatta kokeilla blinien seurana.


Blinien ja marinoitujen kasvisten ohjeet löytyvät Härkäpapua sarvista -keittokirjasta - kysele kirjastoista.

Blinimenú
blinejä
talven marinoidut kasvikset
soijajugurttikastike
valkosipuli- ja chilimaustekurkkuja
sienimuhennos

Sienimuhennos
1 litra kanttarelleja
1 sipuli (mieluiten kevätsipuli)
öljyä paistamiseen
½-1 dl soija- tai kaurakermaa
2 tl tinjamia
4-5 lehteä tuoretta basilikaa
2 tl rouhittua mustapippuria
suolaa maun mukaan

Kuori ja silppua sipuli, puhdista ja paloittele sienet. Paista öljyssä miedolla lämmöllä kunnes sienistä irronnut neste haihtuu. Lisää soijakerma ja mausteet. Tarjoa joko saman tien lämpimänä tai myöhemmin kylmänä.

Soijajugurttikastike
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1 rkl garam masala -mausteseosta
tai juustokuminaa, kardemummaa ja korianteria

Sekoita aineet keskenään ja jätä maustumaan jääkaappiin vähäksi aikaa. Tarjoile marinoitujen juuresten seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti