sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Vihanneksia kookoskermassa


Mikäli joku ei ole vielä sattunut huomaamaan, pidän aika paljon kookoskermasta. No, toiset syövät ruskeaa kastiketta joka toinen päivä, minä syön kookoskastiketta.
Tällä kertaa päätin tehdä jotain vaihtelua ainaisiin curryihin, varsin hyvällä menestyksellä.

3 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ tuore chili
1 dl ituja
1 porkkana
1 dl cashewpähkinöitä
öljyä paistamiseen
½ kesäkurpitsa
1 dl kidneypapuja purkista
1 prk (n. 2 dl) kookoskermaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
½ rkl maapähkinätahnaa (makeuttamatonta)

Kuori ja pilko sipulit ja porkkana. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Huuhtele idut sekä pavut ja pilko kesäkurpitsa.
Kuullota sipuleita, chiliä ja porkkanaa öljyssä muutama minuutti. Lisää idut ja pähkinät, paista edelleen miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää loput aineet ja keitä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa chili- tai soijakastiketta.
Tarjoile riisin tai couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti