sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Kasvispiiras


Herkullinen ja helppotekoinen piiras sopii tarjottavaksi myös juhliin.
Sovellettu Me Naiset -lehdessä 27.8.09 julkaistusta ohjeesta.
Pohjataikinan voi toki tehdä itsekin jos jaksaa, mutta kaupan taikinallakin tulee oikein hyvää. Jos et löydä soijajuustoa, laita sen sijaan soijakermaa.

6-8 annosta
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
½ bataatti
½ kesäkurpitsa
öljyä paistamiseen
1-1,5 dl kidneypapuja (purkista)
n. 10 kirsikkatomaattia
½-1 tl mustapippuria
vähän persiljasilppua
1 pkt soijajuustoa (Cheezly)
margariinia vuokaan
1 pkt valmista ruispiirastaikinaa

Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Pilko kesäkurpitsa ja puolita tomaatit, ja lisää pannuun. Paista vielä hetki, jätä sitten jäähtymään hetkeksi.
Raasta soijajuusto ja huuhtele pavut. Sekoita ne ja loput aineet täytteeseen.
Voitele pyöreä piirasvuoka. Kaulitse taikina levyksi, joka riittää peittämään vuoan pohjan, reunat ja vielä osittain kanneksi (keskusta saa jäädä auki, ks. kuva).
Laita taikina vuokaan, leviä täyte sisään ja käännä taikinan reunat päälle. Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia.

1 kommentti: