lauantai 29. toukokuuta 2010

Keltainen pastakastike


Mikäpä sen parempi kumppani pastalle, kuin kermainen mausteinen kastike.
Voit kokeilla soijasuikaleiden tilalle myös esim. papuja tai tofua. Jos et löydä valkosipuli-Tofuttia, voit laittaa myös maustamatonta soijatuorejuustoa ja pari murskattua valkosipulinkynttä.

2 annosta

2 dl soijasuikaleita
½ kasvisliemikuutio
2 tl curryjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoa
1 dl soija- tai kaurakermaa
1 rkl curryjauhetta
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 rkl valkosipulin makuista soijatuorejuusto (Tofutti)
pastaa pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä

Keitä pari desiä vettä ja laita soijasuikaleet turpoamaan siihen liemikuution ja curryjauheen kanssa.
Kiehauta öljy ja vehnäjauhot kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää kerma, loput mausteet ja n. 1 dl vettä ja kiehauta (jos kastike paakkuuntuu, vispaa se tasaiseksi). Lisää sitten soijasuikaleet (liemi mukana jos kastike on liian paksua) ja soijatuorejuusto. Keitä vielä muutama minuutti, sekoita kastike tasaiseksi ja tarkista maku.
Tarjoile pastan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nammm, vähänkö herkun näköstä!

    VastaaPoista
  2. Mustakin tosta tuli tosi herkkua, vaikka keksin sen vaan silleen tekee mieli pastaa ja currya, voiskohan niitä laittaa samaan ruokaan. :D

    VastaaPoista