sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Penne napolitana con fagioli



Napolitana-pasta papujen ja kesäkurpitsan kera. Joku italiantaitoinen saa mielellään kertoa kirjoitinko reseptin nimen oikein. ;)

4 annosta

penneä tai muuta pastaa
1 sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 rkl persiljaa
2 tl sokeria
1 tlk valkoisia papuja
½ kesäkurpitsa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Pilko sipuli, porkkana ja selleri hyvin pieniksi paloiksi. Kuullota niitä kattilassa öljyssä kymmenisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, yrtit ja sokeri ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puolisen tuntia.
Laita sillä välin pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhdo ja valuta pavut ja lisää ne kastikkeeseen. Pilko kesäkurpitsa ja lisää sekin, kun pastan keittoaikaa on enää pari minuuttia jäljellä. Mausta kastike suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Valuta pasta ja tarjoa heti.

2 kommenttia: