sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Suklaamousse


Suklaamousse on luultua helppotekoisempi jälkiruoka, joka onnistuu oikein hyvin myös ilman valkuaisvaahtoa.
Laittamalla mousseen erilaisia liköörejä tai muita makuaineita saat mielenkiintoisempia makuelämyksiä.
Jos käytät hyvin tummaa suklaata (60% tai yli) lisää sokerin määrää.

4 annosta

100 g tummaa sulkaata
2 dl kauravispikermaa
2 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl 43-likööriä, brandya tmv.

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä jäähtymään. Vatkaa kaurakerma sokereiden kanssa kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (jos vaahtoutuvuuden kanssa on ongelmia, kerma saattaa olla liian lämmintä). Sekoita joukkoon varovasti käännellen suklaa ja likööri.
Laita jääkaappiin jäähtymään tunniksi tai pariksi. Koristele halutessasi kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

  1. Hei,

    kokeilin tuota äsken. Vaihdoin alkoholin sitruunamehuun, ja toimi silläkin tavalla. Hieno blogi sulla :)

    VastaaPoista
  2. Tuliskohan siitä yhtään mitään, jos laittais suklaan tilalle jotain hedelmämössöä (vaikka Pilttiä)? Mitä luulisit? Haluaisin pääsiäiseksi jonkun keltaisen jälkiruoan ja mousse olis ihanaa.

    VastaaPoista
  3. Mä oon joskus tehny suht koht vastaavaa juttua mihin laitoin mansikkasosetta. Kyllä se periaattessa toimi mutta tuli aika löysää. Kun tossahan on se idea että suklaa jossain määrin hyydyttää sen moussen.
    Mutta jos kokeilet kerro miten kävi! :)

    VastaaPoista
  4. En sittenkään kokeillut tehdä keltaista moussea, mutta hedelmäistä tein kyllä. Käytin nimittäin Pandan Peach Passion -tummaa persikkasuklaata ja tarjosin moussen seurana kumkvatteja. Tuli ihan sairaan hyvää ja pääsiäistunnelma säilyi, koska kumkvatit ovat pirteän oransseja (:

    VastaaPoista