tiistai 18. tammikuuta 2011

Vihreitä papuja ja pastaa

Mielikuvani vihreistä pavuista on ollut koulun mauttomaksi keitetty vihannessekoitus. Niistä saa kuitenkin varsin hyvää ruokaa, kunhan unohtaa vesikattilat ja muistaa mausteet.

4 annosta

2 valkosipulinkynttä
(pieni sipuli - ei pakollinen)
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiviöljyä 
3 dl kaura- tai soijakermaa
2 tl tomaattipyrettä
muutama lehti tuoretta basilikaa
reilusti mustapippuria
sirtuunalohkon mehu
250 g vihreitä papuja

Kuori ja silppua valkosipuli. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Silppua tomaatit pieniksi paloiksi.
Kuullota valkosipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää tomaatit, pinjansiemenet, kaurakerma, tomaattipyre ja mausteet. Kiehauta.
Pilko papuja tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Lisää ne kastikkeeseen ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa ja nestettä.
Tarjoa tavallisen tai tuorepastan ja soijajuustoraasteen kera.

1 kommentti:

  1. No niin, täältä löytyi sunnuntaiaamupäivän helppo lounas, johon on kaikki aineksetkin kaapissa, hienoa! :-)

    VastaaPoista