tiistai 12. toukokuuta 2009

Browniet


Kuvassa tahmea brownie soijavaniljajäätelön kera.

Borwniet ovat suosittu suklaaleivonnainen, eikä ihme, sillä niissä yhdistyy vastustamattomalla tavalla suklaisuus, pehmeä sisus ja rapea kuori.
Molemma alla olevat brownie-ohjeet on sovellettu Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä -kirjasta. Suklaamurubrownieen voi lisätä muitakin sattumia, esimerkiksi pähkinöitä. Tahmea brownie muistuttaa aika paljon mutakakkua, ja se kannattaakin laittaa jääkappiin jähmettymään ennen tarjoilua.
Browniet voi syödä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kera.

Suklaamurubrownie
6-8 palaa

175 g margariinia
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 3/4 dl sokeria
2 rkl soijajauhoa + 4 rkl vettä tahnaksi sekoitettuna
1 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
2½ dl speltti- tai vehnäjaujoja
125 g tummaa suklaata

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka tai pieneen uunivuoka (halk. n. 20 cm). Rouhi suklaa.
Laita margariini, sokeri ja kaakaojauho kattilaan, kuumenna pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes margariini sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä vähän aikaa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilija keskenään. Lisää sitten margariiniseokseen (sinne kattilaan) soijajauho-vesiseos, jauhoseos ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi (ei enempää kuin pakko).
Kaada taikina vuokaan. Paista 15-20 min, kunnes pinta on muuttunut rapeaksi (sisus saa olla taikinamaisen löysää tässä vaiheessa, se kuuluu asiaan).
Jätä brownie jäähtymään (anna olla vuoassa), jolloin se jähmettyy leikattavaksi.


Tahmea brownie
6-8 palaa

125 g tummaa suklaata
60 g margariinia
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnä- tai spelttijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl soijajauhoa
1 dl soijamaitoa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka tai pieni uunivuoka (halk. n. 20 cm)
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa margariini ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariinivaahtoon soijamaito, suklaa ja jauhoseos.
Kaada taikina vuokaan. Paista 15-20 min, kunnes pinta on muuttunut rapeaksi (sisus saa olla taikinamaisen löysää tässä vaiheessa, se kuuluu asiaan).
Jätä brownie jäähtymään (anna olla vuoassa), jolloin se jähmettyy leikattavaksi

2 kommenttia:

  1. Näitä täytyykin kokeilla, kun suklaan himo iskee :) blogisi idea vaikuttaa todella hyvältä. Pistäydyn varmasti jatkossakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, aivan taivaallisen ihania ohjeita!! Kokeilin molempia :) Nam :P

    T. Tellu

    VastaaPoista