maanantai 25. toukokuuta 2009

Croquettes


Kuvassa kasviskroketit ja pestopasta soijajuustolla.

Kroketit eli nugetit toimivat hyvin myös kasvisversiona. Niitä voi syödä sellaisenaan naposteltavana tai esimerkiski riisin ja jonkun kastikkeen tai vaikkapa pestopastan kanssa.
Kasviksia voi vaihdella maun ja saatavuuden mukaan tai ne voi vaihtaa valmiiksi keitettyihin papuihin. Myös mausteita voi vaihdella miten huvittaa.

n. 20 krokettia

1 paketti pehmeä tofua
2 porkkanaa
½ kesäkurpitsaa
1 sipuli
1-2 dl soijajauhoa
1-2 tl cyrrytahnaa
½ tl jauhettua mustapippuria
2 tl basilikaa
1 tl tinjamia
1 tl oreganoa
2 tl juustokuminaa
½ tl suolaa

Kuorrutus
2 dl korppujauhoja

Keittämiseen
rypsiöljyä

Raasta porkkana, kesäkurpitsa ja sipuli. Sekoita kaikki muut aineet raasteisiin. Lisää soijajauhoa niin, että massasta tulee muotoiltavaa taikinaa. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä. Kierittele ne korppujauhossa. Paista uppoöljyssä kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti