sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Pullapäivä

Meillä oli eilen pitkästä aikaa pullanpaistopäivä, ja nyt pullaa riittääkin taas vähäksi aikaa, tulihan sitä sentään kaksi kokonaista pellillistä. Yläkuvassa korvapuusteja ja alakuvassa vaniljapulla.
Vaniljatäytteet alkuperäinen ohje on Inna Sormesalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja. Jos haluat tehdä molempia pullasortteja, tuplaa alla oleva taikinaohje.

1 pellillinen pullaa

2,5 dl soijamaitoa
25g (½ pkt) hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
3 tl kardemummaa
1 dl karkeaa spelttijauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoa
100 g margariinia

Lämmitä soijamaito kädenlämpöiseksi. Sulata margariini. Sekoita kaikki aineet mainitussa järjestyksessä. Lisää jauhoja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteää ja lisää sitten margariini. (Huom! spelttijauhot turpoavat hieman kohotuksen aikana, joten taikinan saa jättää aavistuksen löysemmäksi kuin yleensä.)
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaulitse ja levitä päälle vaniljatäyte (ks. alla) tai korvapuusteihin pehmeää margariinia ja runsaasti kanelia ja sokeria.
Rullaa levy ja leikkaa pätkiksi. Jos teet vaniljapullia, laita ne kierre ylöspäin muffinivuokiin.
Voitele pullat soijamaidolla ja koristele raesokerilla ja paista 200 asteessa 8-10 min.

Vaniljatäyte
2 dl soijajugurttia
100 g margariinia
1 dl sokeria
3 tl jauhettua vaniljaa tai 2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki täytteen aineet tasaisesti sekaisin (jos ei onnistu käsin, ota vatkain).

3 kommenttia:

  1. Uij, miten herkullista. Tuollaista vaniljatäytettä en ole maistanutkaan. Piti olla tämä viikko leipomatta, mutta ei näitä voi vastustaa :D

    VastaaPoista
  2. Ei olekaan tullut mieleen laittaa spelttijauhoja pullaan. Huomenna menee heti kokeiluun ja vaniljatäyte kuulostaa hyvältä:P Onkohan toi täyte vähän samanlaista kuin dallaspullissa?

    VastaaPoista
  3. Pitäisipä kokeilla tuollaista soijajogurttitäytettä! vaikuttaa hyvältä. Haluaisitkos tehdä linkitysvaihdokset? Blogaan englanniksi mutta linkittäisin kyllä mielelläni suomalaisia kasvisblogeja :)

    VastaaPoista