maanantai 11. toukokuuta 2009

Pikainen pastakastike

Tämä oivallinen kastike syntyy pastan kiehumisen aikana. Vihanneksia voi vaihdella saatavuuden mukaan ja papujen tilalle voi kokeilla myös soijarouhetta tai linssejä. Ne kannattaa keittä valmiiksi ennen kastikkeeseen laittamista.

4 annosta


täysjyväpastaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 salottisipuli tai ½ tavallinen sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1-2 porkkanaa
öljyä paistamiseen
½ kesäkurpitsa
1 tlk valkoisia papuja (muukin sortti käy)
1 prk (500g) paseerattua tomaattia
muutama lehti tuoretta basilikaa silputtuna

Kuori ja pilko pieniksi sipulit ja porkkanat ja kuullota pannulla öljyssä muutama minuutti. Sillävälin huuhtele ja valuta pavut (paitsi jos käytät valmiissa tomaattikastikkeessa olevia).
Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää tomaattisose ja basilikat. Anna kiehua muutama minuutti.
Kun pastan keittoaikaa on jäljellä n. 5 min, lisää loput aineet. Kastike on valmista, kun vihannekset ovat sopivasti pehmenneet. Tarjoile heti pastan kera.

1 kommentti: