sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Herkkusienicurry


Jos arastelet yleensä sieniä, kokeile laittaa herkkusieniä mausteisiin ruokiin. Varsinkin aasialaistyylisissä wokeissa ja kastikkeissa ne toimivat yllättävän hyvin.
Vihreä currytahna on melko mietoa, joten jos haluat tulisempaa ruokaa, lisää myös chiliä. Vihanneksia voi vaihdella maun ja saatavuuden mukaan. Jos käytät tuoreita herkkusieniä, paista niitä ennen currytahnan lisäämistä kunnes niistä irronnut neste haihtuu.

2 annosta

1 sipuli
1-2 porkkanaa
1 prk herkkusieniä
öljyä paistamiseen
3-4 rkl vihreää currytahnaa
1 dl herneitä
1 prk (n. 2 dl) kookoskermaa
(chilijauhetta tai -kastiketta maun mukaan)

Kuori ja pilko sipuli ja porkkanat. Huuhdo ja tarvittaessa paloittele herkkusienet.
Kuullota sipulia ja porkkanoita öljyssä muutama minuutti. Lisää herkkusienet ja currytahna, jatka paistamista pari minuuttia. Lisää herneet ja kookoskerma, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi chiliä.
Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

5 kommenttia:

  1. Voi ei! Tämä oli niin hyvää että vei minun sieluni. Tein tätä kahtena päivänä peräkkäin :d <3 Lisäsin kyllä vielä paprikaa ja voi että se on taivaallista.

    VastaaPoista
  2. Tulipahan tätäkin nyt kokeiltua, ja pakko yhtyä Anonyymin kantaan, että tämä oli aivan liian hyvää! :D Vie kielen mennessään! Tarkoitus on syödä ruoasta toinen puoli illalliseksi, mutta on niin hyvää, että tekisi mieli syödä se jo nyt! :D Aivan liian helppo ja nopea ohje, että voisi välttyä siltä, että tämän tekemiseen tulee himo.

    VastaaPoista
  3. Hauska kuulla että tykkäätte! :)

    VastaaPoista
  4. Niin hyvä resepti, että pakko tulla kehumaan! Kasvissyönnistä kiinnostuneena sekasyöjänä kaipaan juuri tällaisia ohjeita - helppoja, nopeita ja tietenkin maukkaita! En todellakaan ole mikään huippukokki, mutta tätä edes minä en onnistunut mokaamaan :)

    VastaaPoista
  5. Aura, kiitos kehuista. :) Tuolla Helpot ja nopeat -tunnisteen alla löytyy lisää ruokia, joita kannattaa kokeilla. Nyt tähän aikaa vuodesta voin suositella erityisesti kanttarellipastaa, tämän helpompaa ruokaa ei olekaan! http://keittiojapuutarha.blogspot.fi/2012/09/kantarellipasta.html

    VastaaPoista