tiistai 23. elokuuta 2011

Kasvissosekeitto & paahdetut kurpitsansiemenet

Joskus tuttu ja yksinkertainen on parempi kuin uusi ja eksoottinen.  Tämä keitto ei voi mennä pieleen.

Perinteinen kasvissosekeitto

muutama peruna
muutama porkkana
puolikas purjo
2 rkl soijatuorejuustoa (tofutti)
yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuori ja pilko vihannekset ja laita kattilaan. Lisää sen verran vettä että ne juuri ja juuri peittyvät, ja keitä kypsiksi.
Soseuta ja lisää loput aineet, keitä hiljalleen koko ajan hämmentäen kunnes soijatuorejuusto sulaa. Tarkista maku ja tarjoile tuoreen leivän ja paahdettujen kurpitsansiementen kera.


Paahdetut kurpitsansiemenet
kourallinen kuorittuja kurpitsansiemeniä
ripaus suolaa
1 tl tinjamia

Paahda siemeniä kuivalla pannulla kunnes ne tuoksuvat hyvältä ja saavat hieman väriä. Siirrä pannu pois levyltä, lisää mausteet ja sekoita.
Tarjoile keiton kanssa krutonkien tapaan tai käytä salaattiin tai eväsleipien välissä.

1 kommentti: