tiistai 23. elokuuta 2011

Porkkanaleipä

Kotitekoisessa leivässä on sekin hyvä puoli, että sitä voi muunnella lähes loputtomasti. Tällä kertaa tuunasin leipätaikinaan porkkanaraasteella ja seesaminsiemenillä - ja jälleen hakkaa kaupan leivät mennen tullen!

1 dl seesaminsiemeniä
4 dl hanakylmää vettä
4 dl spelttijauhoa (tai muuta tummaa jauhoa)
peukalonpään kokoinen nokare hiivaa

Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.

2 porkkanaa
loraus oliiviöljyä
1 tl suolaa
4 dl hiivaleipäjauhoa

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita loput aineet taikinaan ja vaivaa huolellisesti vähintään vartin ajan, kunnes saat hyvän sitkon.
Jätä kohoamaan 1,5 tunniksi. Muotoile taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä haluamasi mallinen leipä, esim. kaksi pienempää pyöreää tai yksi pitkulainen. Halutessasi ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Anna kohota pellillä 45 minuuttia ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti