perjantai 20. elokuuta 2010

Pinaatti-papukastike


Pastamania keittiössäni jatkuu. Pidän erityisesti kermaisista pastaruuista, joten kehittelen niitä jatkuvasti lisää. Jos pidät tästä, kannattaa kurkistaa myös keltainen pastakastike.
Jos et erityisesti pidä valkosipulista, laita sitä vain 1-2 kynttä.

3 annosta

1 tlk valkoisia papuja
n. 1 dl hienonnettua pinaattia (3 pakastekuutiota)
3-4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 rlk vehnäjauhoa
1 tlk (2 dl) kaurakermaa
vettä
muutama lehti basilikaa
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Huutele ja valuta pavut ja jos käytät pakastepinaattia ota se sulamaan.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja kuullota sitä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää jauhot ja tarvittaessa lisää öljyä ja kiehauta.
Lisää kerma ja tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen, kunnes kastiket sakenee. Lisää tarvittaessa vettä sopivan paksuuden saamiseksi.
Lisää pavut, pinaatti ja mausteet. Anna kiehua kymmenisen minuuttia, jotta pinaatti varmasti sulaa kokonaan.
Tarjoile tavallisen tai tuorepastan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Täähän näyttää kivalta, männöö testaukseen :)

    VastaaPoista
  2. Tein tätä eilen ja oli kyllä älyttömän hyvää! Yksi suosikkipastakastikkeistani nyt.

    VastaaPoista
  3. Tein tänää ja hyvää oli:) Oregano tuli esiin aika voimakkaasti, mutta ei se haitannut, jos pitää oreganosta :D

    VastaaPoista