torstai 21. toukokuuta 2009

Kookoscurry


Kookoscurryyn voi laittaa suunnilleen mitä vaan kaapista löytyy - idea on kastikkeessa. Hyvää tulee ainakin tofusta ja linsseistä, vihanneksiakin voi vaihdella saatavuuden ja maun mukaan. Mausteeksi voi laittaa myös valmista currytahnaa tai -jauhetta. Mausteiden mitat ovat suuntaa-antavia, jokainen tehköön oman makunsa mukaan. ;)
Perinteisesti tälläisiä ruokia syödään riisin kanssa, mutta kastike sopii oikein hyvin myös pastalle, nuudeleille tai couscousille.

4 annosta

1 sipuli
pari kynttä valkosipulia
kourallinen cashewpähkinöitä
1-2 porkkanaa
öljyä paistamiseen
1 tlk kidneypapuja
kourallinen herneitä
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
2 tl korianteria
hyppysellinen kanelia
hyppysellinen chiliä
hieman soijakastiketta
1 prk (2,5 dl) kookosmaitoa

Kuori ja pilko sipulit ja porkkana, heitä ne ja pähkinät pannuun, kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet, herneet ja pavut. Paista pari minuuttia, lisää sitten kookosmaito ja soijakastiketta sopivan suolaisuuden saamiseksi. Anna hautua kunnes porkkanat ja herneet ovat sopivasti kypsyneet.
Tarjoile riisin, pastan, nuudeleiden tai couscousin kanssa.


Currymarinadi tofulle

Jos käytät tähän ruokaan tofua, se kannattaa laittaa marinoitumaan vähintään pari tuntia ennen ruuanlaittoa.
Sekoita keskenään 1,5 rkl currytahnaa, 3 rkl soijakastiketta ja pikkutilkka öljyä tasaiseksi.
Pilko 1 pkt tofua, laita se johonkin kannelliseen astiaan ja kaada marinadi sen päälle, sekoita kevyesti ja laita jääkaappiin maustumaan.

6 kommenttia:

  1. Upeaa, että löysin blogisi Vegaanihaasteen sivujen kautta. Aivan huikeita ohjeita! Juuri sopivan nopeita valmistaa mutta maukkaita maultaan, että näitä viitsii (ja suorastaan himoitsee!) tehdä työpäivän päätteeksi ihan vain itselleenkin :) Kiitos upeiden ideoiden jakamisesta! Tällainen kasvisruokaa rakastava sekasyöjäkin oppii kokkaamaan vihdoinkin NOPEASTI hyvää kasviksista. Toivon kovasti, että muutkin kaltaiseni "makkaranpurijat" löytäisivät myös kasvisruoan ilot. Ei lihan syöminen estä kasvisruoasta nauttimista, ei todellakaan. Ja jokainen kasvisruoalla korvattu liha-ateria on askel kohti parempia kulutustottumuksia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ihana kuulla, että blogillani voi olla tälläinen vaikutus! :)
    Itsekin teen usein ruokaa vain itselleni työ- tai luentopäivän jälkeen, joten yleensä se on juuri jotain yhdellä pannulla alle 20 minuutissa valmistuvaa. ;)

    VastaaPoista
  3. Noin se itselläkin on, kun töissä menee myöhään ja kotona odottavat vielä päivän päälle koirat ulkoilutusta, niin eipä voi tai jaksa kokata pitkän kaavan kautta. Monesti illallisaika on yhdeksän maissa lenkin jälkeen, joten helposti tarttuu valmisruokaan. Herkkusuuna ja kokkausta rakastavana (ja köyhänä humanistina :D) en jaksa sellaiselle oikein syttyä.

    Nyt on löytynyt taas iloa ja energiaa kokata, kunhan vain aikaa on, joten mahtavaa oli löytää reseptit, jotka tukevat tätä intoa, kun ei aikaakaan juuri tarvita :) Ja saa maukkaampaa, terveellisempää ja eettisempää ruokaa! Tarvikkeet hankittu viikonlopulle ja tulevalle viikolle ainakin neljän reseptisi ruokiin :) Eli niillä eleleekin reilun viikon, sillä kätevämpi kokata annokset, joista voi syödä ainakin kahdesti. Odotan jo innolla!

    VastaaPoista
  4. Kokkasin eilen tätä, ja voi että kun tuli hyvää! Kiitos tuhannesti ihanan reseptin jakamisesta! Ja oli juuri sellaista kuin toivoinkin, nopeaa, terveellistä, hyvää ja helppoa. Voiko enää olla parempaa?! Jopa A-luokan lihansyöjä eksäni tykästyi piipahtaessaan päivällistämään :)

    VastaaPoista
  5. Eipä kestä, kiva kuulla että maistui! Jos haluat päästä vielä helpommalla ja nopeammin, suosittelen Rajahin currytahnaa mausteeksi, sitä saa useimmista hyvin varustetuista marketeista. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä! Voisipa kokeillakin. Tosin aika nopeaahan tuo oli noinkin, kun kaikki mausteetkin (ja melkein kaikki muutkin ainekset) jo löytyivät kaapista :) Mitä nyt korianteria ei taida enää riittää seuraavaan satsiin, joten hankittava sitä lisää ja/tai sitten sitä currytahnaa.

    VastaaPoista